PRØV IKKE AT BLIVE EN MAND MED SUCCES, MEN PRØV HELLERE AT BLIVE EN MAND AF VÆRDI

Dette citat af Albert Einstein giver stadig mening for mig her så mange år efter, at den kloge mand har udtalt ordene. 

Hvad Einstein tænkte, når han omtalte værdier, ved jeg af gode grunde ikke. Men jeg har mit bud på hvad værdier er, og hvorfor det er så vigtigt at være ”et menneske af værdi”.

HVAD ER VÆRDIER?

Det kunne blive en meget lang artikel, så den korte version er, at vores værdier er det som definerer os. For at lykkes i livet er det vigtigt, at du har styr på dine værdier og lever efter dem.
Du må godt gå på kompromis med dine værdier en gang imellem. Men det bør være et bevidst valg og skal ikke ske for ofte – så bliver det nedbrydende for dig som menneske.

HVORDAN FÅR DU STYR PÅ DINE VÆRDIER?

Der er mange, som har svært ved at finde deres rigtige værdier. Du kan fx tage en test på nettet og få sat lidt ord på. Det giver dig en ide, men dine ægte værdier finder du ikke på et par timer. Det kræver, at du virkelig bruger noget tid på at tænke over, hvad der er vigtigt for dig. 

Jeg har haft flere i coaching, som har fundet ud af, at deres største kriser faktisk handlede om, at de ikke havde været tro mod deres egne værdier. Da de først fik styr på værdierne, og dermed kunne efterleve dem, blev det meget lettere at vælge til og fra. Det gælder både  på jobbet og i privatlivet – og både på opgaver, aktiviteter og menneskelige relationer. 

Jeg har selv været i situationer, hvor jeg ikke havde det godt – netop fordi jeg blev presset til at gå på kompromis med mine værdier. 

I øjeblikket arbejder jeg på en workshop om blandt andet værdier så måske er det derfor, at dette citat lige poppede op i min bevidsthed lige nu. Men det er nu sjovt, at man kan blive inspireret af en mand som døde for mere end 60 år siden.

GIV DIG SELV LIDT TID TIL REFLEKSION

Jeg håber, at du også finder citatet inspirerende, og at du vil bruge et par minutter på at tænke over om du er ”et menneske af værdi”.