DRIKKER DU NOK VAND?

Er du en af dem, som ikke drikker nok vand?
Denne uges vane handler om, hvordan du kan implementere simple rutiner, der hjælper dig med at huske at drikke vand.

START DAGEN MED VAND

Start dagen med et stort glas koldt vand – du kan eventuelt sætte vand i køleskabet om aftenen, så det er koldt. 

GØR DET NEMT PÅ FRIDAGE

Er du hjemme i løbet af dagen, så sæt en kande eller en flaske i køleskabet med 1½ – 2 liter vand (selvfølgelig pr. person). Den skal være tømt inden aften. Det hjælper dig til at holde øje med, hvor meget (eller lidt), du faktisk drikker i løbet af dagen.
Er du på farten, så tag en flaske med, og hold øje med hvor ofte du får den tanket op i løbet af dagen. Eller tag en flaske koldt vand og en flaske frosent vand med, hvis du ikke har mulighed for at tanke op med koldt vand i løbet af dagen.

PÅ JOBBET

Prøv at lave et simpelt regnestykke, der viser dig, hvor meget vand du skal drikke i løbet af arbejdsdagen. Hvor mange timer er du på job, og hvordan kan du indpasse din indtag af vand.
Bruger du glas ved skrivebordet, så find ud af hvor meget vand, der kan være i glasset. Det samme hvis du bruger vandflaske.
Nu ved du, hvor mange gange du skal fylde dit glas eller din flaske.
Sæt faste tidspunkter for, hvornår du skal fylde dit glas eller flaske. Eller lav en lille seddel, hvor du sætter et kryds hver gang, du fylder glasset.

TILSÆT SUND SMAG

Hvis du synes, at vand er kedeligt, kan du friske det op med en skive lime, citron eller appelsin. Det giver en frisk smag.
Du kan også lave isterninger af noget saft fra frugter eller bær. Eller friske mynteblade, eller hvad du nu kan lide smagen af.

VAND MED BRUS

Der er forskellige meninger om, hvorvidt danskvand er lige så godt som alm. vand. Jeg er rigtig glad for danskvand, og vælger derfor at indtage en stor del af min vandration med brus.

GØR DET SIMPELT

Der findes forskellige app’s, der kan hjælpe dig til at holde styr på dit vanddrikkeri. Jeg mener dog, at disse helt enkle vaner er så lette at implementere i hverdagen, at det ikke er nødvendigt med teknologi. Og vi har nok af alarmer, der gør os opmærksom på det ene og det andet

HVOR MEGET VAND SKAL VI SÅ DRIKKE?

 

Hvor meget vand, du skal drikke er individuelt og afhængig af forskellige faktorer, blandt andet hvor meget fysisk aktivitet du har og hvor varmt det er. Men en tommelfingerregel er, at du skal drikke 1½ til 2 liter vand om dagen.
Rigtig god fornøjelse med at komme i gang med at drikke mere vand.